BLI EN MODERNE TOPPSELGER!

ÅPENT KURS I SALG OG KOMMUNIKASJON

Moderne toppselgere jobber systematisk gjennom sin salgsprosess, er mestere i adferd og bygger solide relasjoner. Få større sikkerhet, bedre gjennomslagskraft og bli en bedre selger ved hjelp av psykologi og innsikt. I dette kurset jobber vi med å tilpasse vårt salg og vår adferd etter kundens måte beslutte seg på. Vi lærer å skape rapport [ra-pawr] som kan bety så mye som 70% av kundens avgjørelse. Kurset er en blanding av teori, coaching og praktisk trening. Kurset passer for alle som jobber innen salg og kundeservice, både som medarbeider og leder, både B2B og B2C og for alle industrier. Vi garanterer at du vil lære noe nytt og samtidig utvide ditt nettverk!

VÅR EGEN OG KUNDENS ADFERD

Kjente filosofer og psykologer har opp gjennom tiden klart å avdekke 4 hovedatferder, eller motiver, som vi kan bruke til vår fordel når vi skal være med å påvirke kundens beslutninger. De aller fleste mennesker vil kjenne seg igjen i flere av disse 4 kategoriene, samtidig vil det alltid være noen primære motiv som er med å påvirke nesten alle deres beslutninger. Er vi f.eks detaljorientert, vil detaljer alltid være noe vi er opptatt av før vi beslutter oss.

KURSINSTRUKTØRER

Kursinstruktørene er sertifiserte adferdsspesialister gjennom en av verdens mest kjente leverandør av profil- og analyseverktøy. TTI Success Insigths leverer kurs, analyser og salgstrening til kjente selskap som Deloitte, American Express, Pepsi og General Electrics.

ESPEN HELLMAN

SALGSEKSPERT

Grunnlegger og partner av Arctic Sales Development. Har over 15 års erfaring som selger, leder og instruktør. Espen er ekspert på utvikling av selgere, salgsledelse, strategier og salgsprosesser.

CATO ERIKSEN

ADFERDSSPESIALIST

Grunnlegger og partner av Arctic Sales Development. Har over 20 års erfaring fra salg, gründet flere små selskaper og har lang erfaring som coach. Cato er ekspert på endret adferd og resultat.

INNHOLD OG AGENDA

Kurset er delt opp i tre og starter med en grundig online analyse av din adferd som selger. Resultatet får du utdelt på del to av kurset som er en hel dag workshop. Første halve dagen lærer du hva din egen naturlige og tilpassede adferd er. Du lærer nøyaktig hvilke styrker og hvilket utviklingspotensiale du har som selger. Andre halvdel av dagen lærer du hvordan du kan tilpasse din adferd slik at kunden ønsker å bruke deg som rådgiver for sine valg. Du får en grundig forståelse av hvordan du kan påvirke kunden til å ta fordelaktige beslutninger gjennom en dynamisk salgsprosess med riktig psykologisk tilnærming. Tredje delen av kurset foregår online i vår utviklingsplattform der du får tilgang til fullt kurs i webinarform i 3 måneder. Her vil du kunne se video, lese tekst, ta tester og få oppgaver slik at vi sikrer at læringen blir varig.

DELTAKER TIDLIGERE WORKSHOP

"Tror det er første gang jeg har vært på «kurs» og ikke sett på klokka! Jeg gleder meg til å jobbe videre med dette og fikk definitivt mye bra ut av det dere presenterte i dag. Ikke minst profilanalysen. Jeg har ikke jobbet systematisk nok med mine salgsprosesser og har heller ikke visst hvordan jeg kunne analysere mennesketyper på denne måten. Det blir spennende å teste ut fremover"
ida hovda
Ida Hovda | Møller Bil

TID, STED OG PRIS

Workshop blir holdt mandag 4. juni på Trygg Kurs i Oslo, rett ved Oslo S (Storgata 8, 0155 Oslo). Programmet starter kl 10:00 og varer til 17:00 med lunsj kl 12:00. Prisen for hele kurset er 5.995,- og inkluderer en hel dag workshop, en grundig online profilanalyse av deg som selger (verdi 1.195,-) fra TTI Success Insigths, 3 måneder online tilgang til kurset i webinarform (verdi 1.995,-), lunsj og gode salgsverktøy. Ønsker du å sende flere medarbeidere eller informasjon om bedriftstilpasset løsning må du kontakte oss.
2018/06/04 10:00:00

MELD DIN INTERESSE HELT UFORPLIKTENDE

En av våre medarbeidere vil kontakte deg med mer detaljer og du vil ha muligheten for å reservere plass om du ønsker. Kurset fylles fort opp og har begrenset antall plasser, men passer ikke datoen kan du reservere plass til et senere kurs.