5 trinn for et godt gjennomført salg i butikk!

av | Bli en god selger

Hvordan gjennom fører man et god salg i butikk? I stedet for å prøve å presse kundene gjennom kjøpsprosessen vil disse trinnene oppmuntre dem til å handle av egen fri vilje. En selger som mestrer disse trinnene, vil få kunder som er lojale. Ikke kunder som kjøper av tilfeldigheter.

5 trinn for et godt gjennomført salg i butikk:

1. Et god salg i butikk = Engasjere

Du kan ikke selge til en kunde hvis du ikke snakker med dem. Å stå bak disken eller gjemme seg i midtgangen er ikke et alternativ. En selger må engasjere kunden nesten med en gang de kommer inn døren. Målet er å skape et positivt miljø for en handel. En god tommelfingerregel er å tillate kunden å bruke mellom 10 – 15 sekunder i butikken for seg selv. Da kan de legge andre inntrykk og opplevelser bak seg.

2. Et god salg i butikk = Etablere tillit

I alle relasjoner bygges tillit gjennom toveiskommunikasjon. Bare ved toveiskommunikasjon vil du få mulighet til å lytte til kundens utfordringer, behov, ønsker og motiv. Still spørsmål og lytt til deres svar. Del noe med kunden basert på dine egne erfaringer. Dette trinnet løfter deg til rollen som en betrodd rådgiver.

3. Et god salg i butikk = Adressere utfordringer, behov, ønsker og motiv

En selger som er flink til å lytte, lærer alt de trenger å vite for å selge riktig til kunden. Noen gode spørsmål, kombinert med en oppriktig interesse av svarene, vil avdekke eventuelle bekymringer kunden har for å ta et valg. Ved hjelp av denne kunnskapen, kombinert med kunnskap om produktene, kan du løse utfordringer, dekke behov, oppfylle ønsker og stimulere motiver.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen atferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

4. Et god salg i butikk = Demonstrere verdi

Den største hindringen til et salg, er pris uten verdi. Produktene og tjenestene må først av alt være pent presentert, hvis ikke vil kunden alltid reagere på prisen. Men uansett om dette er i orden er sjansen stor for at kunden er veldig opptatt av pris. For å unngå dette må du fokusere samtalen på hva løsningen gir, ikke hva det koster. Vis kunden hvordan din løsning tilfører kunden en verdi som er større enn kostnaden. En løsning på de utfordringene, behovene eller ønskene kunden har.

5. Et god salg i butikk = Lukke organisk

På dette punktet er en stor grad av tillit opprettet. Kunden har en positiv kjøpsopplevelse. Nå kan det være fristende å presse kunden til å ta en rask beslutning. Dette er feil. I stedet for å lukke salget med en gang, kan du foreslå elementer som kan gi enda mer verdi til kundens kjøp. Hvis du har opprettet tillit, er det alltid et potensiale for mer salg.  Hvis kunden ikke er tilbøyelig til å gjøre flere kjøp, vil de selv lukke salget.

Å prøve å lukke et salg for fort kan koste deg en mulighet til å selge mer. Enda viktigere, det kan skape en negativ opplevelse for kunden. Følger du disse trinnene i din salgsprosess vil du ha en kunde som er svært fornøyd. En som garantert kommer tilbake – til akkurat deg.

Lykke til med å gjennomføre gode salg i butikk!

Liknende artikler

Mer som dette

Ved å fylle ut dette skjemaet samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg i henhold til vår personvernerklæring.

Gratis konsultasjon

Book et møte for gratis konsultasjon i dag!

Våre erfarne salgsrådgivere fra Arctic Sales Development vil lytte nøye til dine behov og hjelpe deg med å identifisere muligheter og løsninger for å øke salget. Det er ingen forpliktelse til å kjøpe noe etter konsultasjonen, men dette vil gi deg en god idé om hva vi kan tilby, og hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå dine salgsmål.

Vil du ha økt salg?

Få førstehånds tilgang til bransjeinnsikt, effektive salgsstrategier og eksklusive tilbud som vil hjelpe deg med å lykkes som selger. Gjør som flere tusen andre og meld deg på på vårt nyhetsbrev for å bli en del av vårt voksende nettverk av salgseksperter!

Velkommen som abonnent!