Har du en tendens til å unnskylde deg selv?

av | Bli en god selger

Vi mennesker har en fantastisk evne til å rasjonalisere. Vi kan ta en hvilken som helst situasjon og bevise at vi ikke er ansvarlig for den. Vi kan overbevise oss selv om at ting som faktisk ikke er sanne, utvilsomt er det. Vi narrer oss selv. Det verste av alt er at vi tror på det! Har du også en tendens til å unnskylde deg selv?

Vilje og innsats er broen mellom drømmer og virkelighet!

Å unnskylde seg selv betyr at vi ikke tror vi har noen mulighet til å påvirke våre egne resultater. Det betyr at vi tror vi er maktesløse. Vi oppfører oss som om dette er realiteten.

Er du selger? La i så fall dette spørsmålet synke inne enda en gang: Har du en tendens til å unnskylde deg selv?

35 Vanlige unnskyldninger

1. De andre selgerne har bedre distrikt enn meg.

2. De andre selgerne er heldigere med kundene enn meg.

3. Min salgssjef gir de beste kundene til andre selgere.

4. Mine konkurrenter har bedre produkter og tjenester enn oss.

5. Mine konkurrenter har lavere priser.

6. Mine konkurrenter er for aggressive i markedsføringen.

7. Mine kunder ønsker andre produkter og tjenester.

8. Vår markedsføring fungerer ikke.

9. Markedsføringen gir meg ikke nok leads.

10. De leadsene jeg får er for dårlige.

11. Alle andre får bedre leads enn meg.

12. Ingen kjøper akkurat nå.

13. Markedet er for dårlig.

14. Økonomien er for dårlig.

15. Kundene har endret seg.

16. Ingen svarer på telefonen.

17. Ingen returnerer mine samtaler.

18. Ingen returnerer e-postene mine.

19. Kalde telefoner fungerer ikke.

20. De som klarer å få ordre av tilbudene akkurat nå er heldige.

21. Min salgssjef hjelper meg ikke.

22. Min salgssjef liker ikke meg.

23. Min salgssjef har sine favoritter, og jeg er ikke en av dem.

24. Min provisjonsmodell er ikke motiverende.

25. Jeg kunne solgt hvis jeg ikke måtte gjøre alt det administrative.

26. Jeg kunne solgt hvis jeg hadde en bedre laptop.

27. Jeg kunne solgt hvis vi var mer synlige.

28. Når jeg selger klarer vi ikke å levere.

29. Jeg har ikke den støtten jeg trenger fra mine ansatte og kollegaer.

30. Jeg jobber hardt nok.

31. Jeg prøver så godt jeg kan.

32. Du forstår ikke.

33. Det er ikke min feil.

34. Alle andre har det samme problemet.

35. Du forstår ikke at min situasjon er annerledes.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen atferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

Problemet med unnskyldninger er at du setter fokus på ting du mener du ikke kan kontrollere. Du ignorerer all den kraften du har til å gjøre en forskjell. All den kraften du faktisk har til å produsere resultater. Vi kan selvfølgelig alltid ønske oss en mer ideell situasjon, men sannheten er at du kun kan kontrollere deg selv!

Du er faktisk det eneste du trenger for å produsere resultater, alt annet som motiverer deg er kun en bonus.

Vi har nå tatt mange av dine unnskyldninger og fanget dem her på denne siden. De er nå ikke lenger tilgjengelig for deg. Hvis du om formodning finner andre unnskyldninger som vi ikke har fanget her, legg de til på din egen liste  – så blir du kvitt de også!

Lykke til!

Liknende artikler

Mer som dette

Ved å fylle ut dette skjemaet samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg i henhold til vår personvernerklæring.

Gratis konsultasjon

Book et møte for gratis konsultasjon i dag!

Våre erfarne salgsrådgivere fra Arctic Sales Development vil lytte nøye til dine behov og hjelpe deg med å identifisere muligheter og løsninger for å øke salget. Det er ingen forpliktelse til å kjøpe noe etter konsultasjonen, men dette vil gi deg en god idé om hva vi kan tilby, og hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå dine salgsmål.

Vil du ha økt salg?

Få førstehånds tilgang til bransjeinnsikt, effektive salgsstrategier og eksklusive tilbud som vil hjelpe deg med å lykkes som selger. Gjør som flere tusen andre og meld deg på på vårt nyhetsbrev for å bli en del av vårt voksende nettverk av salgseksperter!

Velkommen som abonnent!