10 kjennetegn på vellykkede salgsteam!

av | Bli en god leder

Et lag fullt av superstjerner?

Et vellykket, motivert og engasjert salgsteam er gull verdt. Alle salgsledere drømmer om å administrere et lag fullt av superstjerner. Et lag som helt naturlig vil heve resultatene til både bedriften og dem selv. Men hva kjennetegner egentlig vellykkede salgsteam?

10 kjennetegn på vellykkede salgsteam

1. De har naturlig energi og karisma

Både kollektivt og individuelt bør salgsteamet utstråle høy energi, varme og karisma. Dette er heldigvis smittsomt. Det vil derfor alltid påvirke teamets forhold til sine kunder.

Selgere uten naturlig energi og karisma kan fort framstå som kalde og uinteresserte. Dette er egenskaper som er vanskelig å lære, noe som er en viktig grunn til å ansette folk som får kontakt med mennesker på en naturlig måte. Noen som pleier kunder og prospekter uanstrengt.

Ryggraden i din bedrift er dine kunder.

2. De investerer tid med kundene sine

Ryggraden i din bedrift er dine kunder. Et engasjerende samspill er avgjørende for utviklingen av din egen suksess. Vellykkede salgsteam bygger meningsfulle relasjoner. På denne måten får de kjennskap til sine potensielle kunder og kan hjelpe dem med nøyaktig hva de ønsker og trenger. Denne tilnærmingen til kunder og prospekter bygger tillit og rapport.

Forskning har vist at gode kunderelasjoner øker salgsresultater og laginnsats.

74% av forbrukerne oppgir å bruke mer penger på et selskap som et resultat av god kundeservice.

3. De slutter aldri å lære

Vellykkede salgsteam trives i miljøer der de kontinuerlig lærer. Der hvor de oppfordres til å søke etter kunnskap. Effektive salgsteam er alltid «up-to-date» med omfattende produktkunnskap, men de sørger også for å øke og utvikle sin kompetanse i salgsfaget, slik at de to feltene alltid er i balanse.

Gjennom å lese, se videoer og trene, er de alltid utrustet for fremragende resultater.

4. De har strukturerte og høye mål

Alle vellykkede salgsteam bør ha mål som er satt etter både kvalitative og kvantitative KPI’er. På denne måten sørger de for at alle prestasjoner blir synlige. Målene bør være strukturerte, attraktive og realistiske. De bør bli løpende oppdatert. Ledere bør aldri være redd for å øke og strekke målene, da alle profesjonelle selgere burde elske en utfordring.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen adferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

5. De har selgere som selv er ansvarlig for sine mål

Akkurat som et team bør være ansvarlig for salgssuksessen i selskapet, bør også den enkelte selger være ansvarlig for sine egne mål.

Vellykkede selgere sender sine ledere jevnlige sammendrag av sitt arbeid. Denne unike følelsen av selvstendighet skaper en sterk følelse av disiplin og yrkesstolthet. Egenskaper som gjør det enkelt for teamene å holde seg selv ansvarlig for eventuelle tapte mål.

6. De kommuniserer og samarbeider

De beste salgsteamene kommuniserer godt med hverandre. Dette bygger ikke bare lagmoral, men sørger også for at alle er på samme side. Det sørger for at alle har riktig kunnskap, og at de sitter på de nyeste oppdateringene som kreves for å gjøre jobben sin.

De samarbeider også ved å dele råd, overvinne hindringer og gi ekte støtte til hverandre. Det er alltid nyttig å få flere perspektiver på en bestemt utfordring.

7. De bruker sine interne nettverk

Gode profesjonelle salgsteam drar nytte av å tilbringe tid med en større del av nettverket i bedriften. Deling av ideer, målsetninger og viten mellom ledelsen og selgere, gir sistnevnte en følelse av eierskap. Ikke minst en større følelse av sammenheng til sitt arbeid.

Styrk ditt salgsteam ved å dele bredere fra bedriftens strategiske mål og initiativ. Da forstår alle selgerne den fulle effekten av sitt arbeid. De kan utnytte andre ressurser i selskapet for å hjelpe dem å selge bedre.

8. De har ekstremt god tidsstyring

Virkelig effektive salgsteam styrer tiden sin nøye. De vet at tid er penger. De planlegger alle sine dager i forveien, de prioriterer oppgavene sine nøye, de organiserer sin pipeline, og de finner alltid nye måter å effektivisere sine prosesser på.

9. De gir ikke løfter de ikke kan holde

De mest effektive og suksessfulle salgsteamene jakter ikke bare på selve salget, men de sørger også for å holde de løftene de har gitt.

Å bryte løfter forårsaker skuffelse og et dårlig rykte, noe som er veldig negativt for bedriften. Noe som helt klart vil hemme fremtidig salg. Det er derfor dyktige selgere aldri gir forpliktelser de ikke kan holde.

10. De feirer sin suksess

De aller fleste bedrifter har stort fokus på resultater og salgsdata, men virkelig suksessfulle salgsteam feirer også sine gode resultater jevnlig. Ta deg tid til å anerkjenne prestasjoner, da skaper du ikke bare bedre energi på arbeidsplassen, men nyter enda bedre resultater av å motivere teamet til bedre samarbeid og enda høyere innsats.

Kort konklusjon

Som du skjønner krever et godt salgsteam disiplin og hardt arbeid, men mest av alt er det din jobb som salgsleder å tilrettelegge for at disse egenskapene får gro jevnt og trutt. Jobb med å utvikle disse egenskapene i ditt team. Vær nøye når du ansetter, slik at du får mennesker med de rette egenskapene. Ingen ting er mer kostbart enn feil mennesker på feil sted!

Lykke til med å bygge et godt salgsteam. Lykke til med din salgstrening!

Les flere artikler

Norges beste selgere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Gjør som tusenvis av andre selgere og salgsledere! Få nye spennende artikler rett i innboksen 👊🏼 

Velkommen som abonnent!