9 viktige egenskaper for en gründer!

av | Bli en god leder, Bli en god selger

Gründere som lykkes

For å bli en vellykket gründer kan det være smart å studere og modellere andre gründere som har lykkes.

Hvorfor det? Jo fordi de gjerne har tilpasset og justert sine egenskaper og ferdigheter for å komme dit de er. Gjennom å prøve og feile har de allerede kommet langt i sin læringskurve.

Vi må ikke undervurdere den tiden og de kreftene vi kan spare ved å få hjelp. Hjelp fra noen som allerede har gått mye av den veien vi skal starte på.

Gjennom å prøve og feile har de allerede kommet langt i sin læringskurve.

Å overleve som gründer handler om mye mer enn bare gode ideer. En ekte gründer har gjerne en unik blanding av egenskaper og ferdigheter som gjør det mulig for dem å lykkes der andre mislykkes. Det finnes selvfølgelig ingen fasit, samtidig er det en del egenskaper som gjerne er felles for de som virkelig lykkes.

9 egenskaper:

1. Lidenskapelig

Lidenskap er kanskje den mest fremtredende egenskapen hos vellykkede gründere. De elsker virkelig å jobbe og er villig til å legge ned all den tiden som kreves for at deres bedrift skal vokse og ha fremgang.

Uten en kraftig lidenskap er det lett å gi opp når motgangen kommer, og som gründer kan du være ganske sikker på at du vil møte den flere ganger. Lidenskapelige gründere kjenner stor glede av sitt harde arbeid og vet at det de gjør handler om mye mer enn bare penger.

2. Målrettet

De beste gründerne setter seg utfordrende mål og sørger for at de blir oppnådd. De er fast bestemt på å lykkes og derfor planlegger de strategisk den fremdriften de skal ha.

3. Lærevillig

Vellykkede gründere er gode til å lytte og bruker denne ferdigheten til å lære av andre rundt seg. De elsker ny kunnskap og ser på det de lærer som en mulighet til å tilegne seg nye egenskaper og nye ferdigheter.

4. Utholdende

De beste gründerne er det fordi de holder ut. De ser på feilene de gjør som en mulighet til å endre seg og de fortsetter å prøve til de lykkes. En vellykket gründer tar ikke nei for et nei – hvis ikke grunnen til nei er krystallklar.

I’m convinced that about half of what separates successful entrepreneurs from the nonsuccessful ones is pure perseverance.(Steve Jobs)

5. Risikovillig

Vellykkede gründere har evnen til å mestre utrygghet. Noen av dem liker det til og med. De vet at nye bedrifter vil møte motgang, men fordi deres risiko er kalkulert holder de hodet kaldt. På denne måten kan de møte utfordringene med rak rygg og pågangsmot.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen adferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

6. Kreativ

De beste gründerne bruker ikke bare sin kreativitet til å komme på gode ideer. De evner også å prioritere dem riktig og ikke minst omsette dem til handling.

7. Ydmyk

Vellykkede gründere er ydmyke. Ydmyke av flere grunner. De forstår at andre mennesker og bedrifter har noe å tilføre dem og de viser ydmykhet gjennom å gjøre de endringene som skal til for å dra nytte av det de lærer.

De forstår også at vi mennesker er forskjellige og at de derfor må tiltrekke seg personer som er sterke der de selv er svake.

8. Kunde- og salgsfokusert

Virkelig dyktige gründere er kundefokusert. De forstår at kundens opplevelse til syvende og sist avgjør om ideen blir en suksess eller ikke. De jobber derfor alltid med brukervennlighet og brukeropplevelse i tankene.

Gründere som virkelig lykkes ser på sin bedrift som sin forlengede arm.

De beste gründerne har også svært gode kommunikative evner. De vet at det å mestre salg betyr alt for å lykkes. De skjønner at de må være der kunden er, både fysisk, mentalt og digitalt. De er svært gode til å skape og pleie nye relasjoner og er flinke til å inspirere, motivere og påvirke sine omgivelser positivt.

9. Vekstfokusert

Gründere som virkelig lykkes ser på sin bedrift som sin forlengede arm. De søker hele tiden vekst og forstår derfor at de må lede menneskene rundt seg på en måte som sikrer dette. På denne måten omsetter de sine kreative ideer til å bli vellykkede bedrifter og blir til gode eksempler for alle oss som ønsker gå den samme veien etter dem.

Vi håper virkelig du lykkes med å omsette dine kreative ideer og at din fremtid som gründer gjenspeiles gjennom mange av de egenskapene du nettopp har lest om! 

Les flere artikler

Norges beste selgere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Gjør som tusenvis av andre selgere og salgsledere! Få nye spennende artikler rett i innboksen 👊🏼 

Velkommen som abonnent!