Hvordan åpner jeg et førstegangsmøte med mine kunder?

av | Bli en god selger

Når vi skal inn i et førstegangsmøte er det en rekke faktorer vi må ta hensyn til. Det gjelder å ta møtet på alvor og planlegge nøye, dette møtet er avgjørende for om denne kunden noen gang vil handle av deg.

Gå inn grønt, presenter blått og avslutt rødt!

Her kommer noen tips til hvordan du åpner førstgangsmøte:

Over står det gå inn grønt, presenter blått og avslutt rødt, så hva betyr det å gå inn grønt?

I dagens marked hvor kjemien avgjør så mye som 70% av beslutningen til kunden, er det mer avgjørende enn noen gang at vi kjenner de primære adferdsmønstrene. Kundene lar seg stimulere og motivere av forskjellige ting, og det er vår oppgave å imøtekomme dette. Vi deler de inn i fire farger: Rød, grønn, gul og blå.

Når vi ikke har truffet kunden før, slik det er tilfellet i et førstegangsmøte, kjenner vi ikke adferdsmønstret til kunden – så hva skal vi da velge? All erfaring og studier på dette området, viser at den grønne adferdsstilen er den som inviterer til en hyggelig, relasjonsbyggende og konstruktiv samtale med vår potensielle kunde.

Det er også denne adferdsstilen som gjør at vi klarer å finne ut av kundens adferdsstil, slik at vi kan tilpasse oss videre ut i møtet. Da kan vi klare å etablere den tilliten som er nødvendig for en handel eller et neste steg.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen atferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

Hva kjennetegner den grønne atferdsstilen som det er bra å åpne førstegangsmøte med:

  • De prater rolig, mellom 80 og 120 ord i minuttet.
  • De er sympatiske og omtenksomme.
  • De er flinke til å lytte.
  • De er mottakelige.
  • De er avventende.
  • De er rolige og uformelle.
  • De er opptatt av andres synspunkter og hva fellesskapet mener.

Hvis du blir flinkere til å tenke mer på den du skal prate med og mindre på å fremheve deg selv, dine produkter og dine tjenester i det første møtet, vil du garantert øke di hit rate.

Husk – du skal ikke presentere noen av dine produkter, tjenester eller løsninger, før minst 70% av salgssamtalen er gjennomført! Det er nok en tankevekker for mange av oss.

Lykke til med dine førstegangsmøter, og lykke til med din salgstrening!

* Basert på Carl G Jungs typologier, William Moulton Marstons forskning och utvikling, TTI Success Insights og IPU AB.

Liknende artikler

Mer som dette

Ved å fylle ut dette skjemaet samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg i henhold til vår personvernerklæring.

Gratis konsultasjon

Book et møte for gratis konsultasjon i dag!

Våre erfarne salgsrådgivere fra Arctic Sales Development vil lytte nøye til dine behov og hjelpe deg med å identifisere muligheter og løsninger for å øke salget. Det er ingen forpliktelse til å kjøpe noe etter konsultasjonen, men dette vil gi deg en god idé om hva vi kan tilby, og hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå dine salgsmål.

Vil du ha økt salg?

Få førstehånds tilgang til bransjeinnsikt, effektive salgsstrategier og eksklusive tilbud som vil hjelpe deg med å lykkes som selger. Gjør som flere tusen andre og meld deg på på vårt nyhetsbrev for å bli en del av vårt voksende nettverk av salgseksperter!

Velkommen som abonnent!