2 ting vi må unngå i første møte med en ny kunde!

av | Bli en god selger

Hvis vi tar utgangspunkt i de 4 kundetypene – RØDGRØNNGUL og BLÅ, er det visse ting vi må unngå i første møte med en ny kunde. Eller i et møte hvor det er fler enn en beslutningstaker.

Grunnen til dette er hovedsakelig to ting:

  • Om vi ikke har klart å avdekke det på telefonen, vet vi ikke hvilket adferdsmønster kunden har enda.
  • Det kan være flere beslutningstakere til stede og de har forskjellig adferdsmønster.

Øk salget ditt med 64%

Studier viser at evnen til å tilpasse egen atferd er den største enkeltfaktoren for å øke ditt salg. Lær hvordan i vårt gratis digitale kurs!

Her er 2 konkrete ting vi må unngå:

1. Vi må unngå å prate sosialt

Før man identifiserer beslutningstakerens adferdsmønster må man unngå å prate sosialt, om ikke beslutningstakeren selv inviterer på denne reisen.

Grunnen til dette er at de som har en RØD eller BLÅ adferd ikke ønsker å kaste bort tiden på ting som ikke har med avtalen å gjøre. De ser på det som useriøst. Om du blir veldig sosial med disse tidlig i prosessen, vil de miste respekten for deg og avfeie deg som fremtidig leverandør.

2. Vi må aldrig avbryte

I et første møte med en ny kunde må man aldri avbryte kunden før man har identifisert deres adferdsmønster.

Grunnen til dette er at kunder med et RØDT adferdsmønster er dominerende, og ønsker selv å styre samtalen. Ved en avbrytelse vil de føle at de mister posisjon og at de blir utnyttet. Kunder med et GULT adferdsmønster, som elsker å snakke sosialt, ser på det som et personlig «tap av ansikt» og en sosial avvisning.

Det er ikke slik at vi skal avbryte de to siste adferdsmønstrene heller. Men fordi de er mer tilbakeholdne er det sjeldent at den situasjonen oppstår.

Det viktigste vi kan gjøre når vi er i et møte for første gang, er å ta det med ro og la beslutningstakeren føre mest mulig av samtalen. Vi skal være de som stiller spørsmålene og lytter til svarene. Vi må øve på å holde igjen, slik at vi ikke presenterer produkter og tjenester for tidlig i samtalen. Og aldri før vi har fått kjemi, eller det vi kjenner som rapport [ra-pawr].

Når vi derimot har kommet så lang at vi har identifisert adferdsmønsteret og oppnådd rapport, kan vi ta oss større friheter. Da kan vi faktisk benytte en del teknikker som vinner ytterligere tillit og til slutt en vellykket beslutning.

Lykke til i dine førstegangsmøter og lykke til med din salgstrening!

Liknende artikler

Mer som dette

Ved å fylle ut dette skjemaet samtykker du til at vi kan lagre informasjon om deg i henhold til vår personvernerklæring.

Gratis konsultasjon

Book et møte for gratis konsultasjon i dag!

Våre erfarne salgsrådgivere fra Arctic Sales Development vil lytte nøye til dine behov og hjelpe deg med å identifisere muligheter og løsninger for å øke salget. Det er ingen forpliktelse til å kjøpe noe etter konsultasjonen, men dette vil gi deg en god idé om hva vi kan tilby, og hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå dine salgsmål.

Vil du ha økt salg?

Få førstehånds tilgang til bransjeinnsikt, effektive salgsstrategier og eksklusive tilbud som vil hjelpe deg med å lykkes som selger. Gjør som flere tusen andre og meld deg på på vårt nyhetsbrev for å bli en del av vårt voksende nettverk av salgseksperter!

Velkommen som abonnent!